Jordi Graupera a la presentació del llibre

Aquest diumenge Jordi Graupera ha confirmat que es presentarà a les primàries obertes per optar a l’alcaldia de Barcelona. En declaracions a RAC 1, Graupera ha avisat els partits independentistes que les primàries continuaran endavant encara que aquests no hi vulguin participar. De moment només Demòcrates de Catalunya i Solidaritat han donat suport a la iniciativa. En aquest sentit, Graupera ha afirmat que “si els partits no volen admetre que la decisió l’hem de prendre col·lectivament entre tots nosaltres, ens hi presentarem igualment”.

A més, s’ha mostrat molt confiat en el seu projecte. “Jo em presentaré a les primàries de Barcelona i les guanyaré”, ha afirmat Graupera. També ha assegurat que “el pacte amb l’ANC no està fet per posar pressió als partits independentistes”, encara que ha reconegut que creu que sí que els hi posarà.

Per Graupera és essencial que les llistes independentistes quedin primeres a les municipals. I és que el periodista i doctor en filosofia recorda que si no hi ha un acord per aconseguir la majoria absoluta del ple, el líder del partit guanyador de les eleccions esdevindrà automàticament alcalde.

Precisament, aquest dijous, l’Assemblea i els promotors de Primàries Barcelona i Primàries per la República, Jordi Graupera i Josep Manel Ximenis, van anunciar que organitzaran conjuntament unes primàries per escollir els candidats de llistes independentistes unitàries i transversals per a les municipals del 2019.