“Si algú esperava que avui digués: ‘Soc candidat a…’, ho sento, sóc candidat a fer un bon projecte per a la ciutat”, ha afirmat Ferran Mascarell, que ha remarcat que no té cap partit al darrere i que compta amb “un grup de confabulats per Barcelona”. L’exconseller i exregidor ha destacat que unes primàries obertes, com ja va plantejar Graupera, serien una bona opció per triar el candidat del sobiranisme i que si tiren endavant “podria plantejar-me la possibilitat de participar-hi”.

Mascarell ha revelat que algunes persones l’animen a impulsar una agrupació d’electors, però ha dit que primer cal treballar en un projecte de ciutat. A la conferència hi ha assistit la candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, l’expresident Artur Mas i el portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament, Jaume Ciurana.

Combatre “el populisme nacionalista d’Estat”

L’exconseller ha animat el sobiranisme a presentar “un projecte engrescador de ciutat” que pugui aglutinar una majoria i governar la ciutat amb 21 regidors (la majoria absoluta al consistori). Mascarell ha alertat que “el populisme nacionalista d’estat vol guanyar a Barcelona sense parlar de Barcelona” i ha reclamat al sobiranisme articular “un projecte de canvi i renovació” per vèncer-lo i que sigui “inequívocament social”.

Mascarell ha dedicat només una petita part del discurs a carregar contra el govern d’Ada Colau, a qui ha acusat de no deixar prosperar ni millorar la ciutat. “Van començar a governar sense tenir model”, ha dit l’exregidor, que ha lamentat que l’equip de Colau “no sabia on portava la ciutat”.