A l’aturada de país també s’hi han sumat les universitats públiques catalanes, comerços i la petita indústria. De fet, la patronal CECOT ha dit que a les 15 h, un 88 % d’empreses estaven tancades.

Seguiment desigual al centre

Mentre que als barris la pràctica totalitat de botigues han tancat, al centre el seguiment ha estat desigual. Algunes grans cadenes han obert durant tot el dia; una d’elles, Mercadona.

Per això, aquest matí un grup de manifestants han forçat un supermercat de Sant Martí a tancar, mentre cridaven “Mercadona, explotació”. Mercabarna, en canvi, està aturada des de la nit.

Aturades també al transport públic

A banda del sector econòmic, al transport públic també ha fet aturades al llarg del dia. Metro, autobús i Ferrocarrils han ofert serveis mínims d’un 25 % entre les 6:30 h i les 9:30 h al matí, i entre les 17 h i les 20 h a la tarda. En la resta de franges horàries, no hi ha hagut servei.

Pel que fa a Renfe, el servei s’ha mantingut actiu durant tot el dia, encara que de forma reduïda (han circulat un de cada tres trens). De fet, segons l’Estat, les infraestructures que depenen del ministeri de Foment han tingut un seguiment de la vaga inferior al 9 %.