Ferran Mascarell, de Junts per Catalunya, és el nou president del districte de Gràcia. Ha estat escollit per unanimitat en la sessió de constitució del nou ple del districte. En el seu primer discurs, Mascarell ha assenyalat que farà del càrrec sinònim de voluntat de desfer nusos al nou consistori gracienc.

Mascarell repeteix en aquest càrrec a Gràcia. En va ser regidor entre els anys 1999 i 2003 i president del Consell Plenari del 2003 al 2007 pel PSC. Aquest dimecres ha recordat que, en aquell temps, va ser responsable d’impulsar la reforma de la plaça de Lesseps, la construcció de la Biblioteca Jaume Fuster o el Pla d’usos de la Vila de Gràcia. I ha dit que coneix el barri i creu que Gràcia ha de ser un mirall de convivència cívica per al conjunt de la ciutat, i també un referent de vida democràtica, justícia social, prosperitat i benestar. Ha assegurat que farà tot el possible per ajudar a fer que el districte avanci en aquests valors.

Eloi Badia, regidor del districte

El regidor de BComú Eloi Badia repeteix en el càrrec un nou mandat. Aquest dimecres s’ha constituït un ple format per 17 consellers de districte, dels quals set són del govern dels comuns i els socialistes. BComú i ERC van gairebé empatar a Gràcia en les eleccions del 26-M i tenen cinc consellers cadascun: tres de Junts per Catalunya, un per Ciutadans i un per Barcelona pel Canvi. El PP no hi té representació en aquest mandat.

Protesta veïnal

El Consell Plenari també ha donat espai a les demandes veïnals. Un grup de veïns de la discoteca Canela hi han intervingut amb una pancarta i un torn de paraula per demanar al nou consistori una solució per al problema de convivència que arrosseguen amb la sala. Els veïns reclamen el tancament del local.