El Partit Popular (PP) i Ciutadans (Cs) han presentat un recurs a la Junta Electoral Central (JEC) per impedir que Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí formin part de la candidatura de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions europees del 28 d’abril.

En els escrits presentats a la JEC, tant PP com Cs defensen que cap dels tres polítics no reuneix el requisit necessari de figurar en el cens de residents absents. El partit taronja assegura que “no estan en condicions de ser electors o posseir la qualificació d’elector” i, per tant, tampoc no són elegibles.

Des de Múrcia, el candidat del PP, Pablo Casado, ha dit que no poden representar Espanya al Parlament Europeu perquè no resideixen al país. Pels populars, tots tres són persones “sostretes de l’acció de la justícia” espanyola. En l’escrit, el PP posa èmfasi en què Puigdemont, Comín i Ponsatí no estan en cap cas en ple ús dels seus drets polítics per la seva “rebel·lia processal”.

Per la seva banda, el candidat de Cs, Albert Rivera, en un míting a Barcelona amb Inés Arrimadas, ha afirmat que “si fas un cop d’Estat a un país, no vas a unes llistes per representar-lo a les europees”.

JxC presentarà al·legacions contra els recursos

La reacció de JxC no s’ha fet esperar i des del partit ja han anunciat que presentaran al·legacions contra els recursos del PP i Cs. Sobre el cas de Puigdemont, han assegurat que “té els drets polítics intactes, com demostra el fet d’haver-se presentat a les eleccions catalanes del 21-D”.

Des del partit també han recordat que Lluís Puig i Josep Maria Matamala, tots dos a l’estranger, formen part de la llista a les eleccions generals  sense que ho hagi impugnat ningú.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]