L’adjunt a la Presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat a l’independentisme “acumular” els vots en la formació republicana que, a parer seu, és l’eina més “útil”. En un acte de campanya a Girona, Aragonès ha dit que l’únic partit que pot fer que l’independentisme quedi primer a Catalunya a les eleccions generals és ERC. “Acumulem vots i fem que Junqueras sigui el guanyador de les eleccions al davant de Sánchez, que no s’ha atrevit a trobar una solució per a Catalunya”, ha demanat.

Per la seva banda, el número dos d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, ha enviat un missatge al món, perquè l’independentisme guanyi els comicis “als carcellers de Junqueras” i faci “callar” els líders del PSOE, que diuen que els catalans no volen la independència.

En un acte a l’Auditori de la Mercè de Girona davant d’unes 350 persones, segons el partit, Aragonès s’ha dirigit als indecisos i als votants socialistes catalanistes i els ha dit que el 28-A “va de llibertat econòmica davant els oligopolis i de la llibertat d’un país davant d’un estat que no deixa decidir”. Per això, ha reclamat el vot per a ERC per defensar que la solució al conflicte polític català ha de ser “política” i s’ha compromès a defensar el dret a l’autodeterminació.

Rufián insisteix en el “feixisme ‘cool'” d’un pacte PSOE-Cs

També Rufián ha insistit una vegada més que un “feixisme ‘cool'” d’un pacte entre PSOE i Cs al Govern espanyol és possible i ha situat ERC com l'”obstacle” perquè el pacte “nociu que vol aplicar de nou el 155” no sigui possible. L’actual diputat al Congrés s’ha tornat a dirigir a la cúpula del PSOE i el PSC i els ha preguntat si “poden dormir bé” i tenir la “consciencia tranquil·la” després de “no moure ni un dit” per l’alliberament dels presos i “exiliats” per l’1-O. “Si teniu moral la resposta és que no”, ha dit.

Maragall: “Persistir vol dir guanyar”

També ha intervingut en l’acte l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, que ha recordat als gironins que “persistir vol dir guanyar” i ha demanat un resultat d’ERC el 28-A “contundent i clar”. De fet, ha dit que aquest diumenge s’ha de guanyar per “dignitat” i que el 26-M s’haurà de fer “per la república”.

 

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]