Anna Saliente CUP

La CUP Capgirem Barcelona ha respost l’oferiment que va fer el candidat d’ERC, Ernest Maragall, per signar un compromís d’unitat d’acció independentista postelectoral. En un comunicat, la formació remarca el “compromís independentista” i la “predisposició, generositat i humilitat” per avançar en aquest objectiu, però reclama “desobediència institucional” per defensar drets polítics, civils i socials.

En l’escrit, la CUP acusa ERC i JxC de “renunciar a governar la Generalitat” després de la mobilització i “els aprenentatges” de l’1-O i el 3-O. La formació anticapitalista afegeix que per donar suport a qualsevol candidat a l’alcaldia cal parlar primer del model de ciutat i apunta que “no es pot separar la lluita per l’alliberament nacional de la lluita per la garantia de drets socials”.

Per tot plegat, els cupaires responen a Maragall amb una llista d’11 compromisos “indispensables per a l’exercici de l’autodeterminació” i “una ciutat compromesa amb els drets civils, polítics i socials”. La llista inclou negociar acords “basats en un programa realment republicà”, posar al centre de l’acció política “l’esperit desobedient de l’1-O”, reforçar el sector públic i l’aïllament institucional del feixisme.

També planteja el compromís per convocar un ple extraordinari per posicionar l’Ajuntament sobre el moment polític i incorporar Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència. A més, expressa el suport a les víctimes i votants de l’1-O i continuar la denúncia i investigació de “la brutalitat policial”.