“No pararem per molt que ens vulguin apartar”. És la reacció de Carles Puigdemont al recurs que han presentat PP i Cs a la JEC contra la seva candidatura a l’Eurocambra. Ho ha dit en unes declaracions des de Bèlgica. També en un missatge que ha llegit la número vuit de JxC per Barcelona, Míriam Santamaría, en un acte a Lleida. En el mateix míting, Laura Borràs ha dit que el recurs “més incontestable” és omplir les urnes de vots de la llista de l’expresident. I ha anunciat que presentaran al·legacions al recurs dels que “volen silenciar” “l’altaveu” del procés al món.

En les declaracions, Puigdemont ha acusat Cs i el PP d’intentar “de manera desesperada” prohibir-li uns drets que té “intactes”. Ha assegurat que el recurs “no els sortirà bé” i “tornaran a fer el ridícul”. També ha afirmat que Ciutadans i el PP estan “una mica nerviosos” perquè “deuen haver vist” que podrà agafar l’acta d’eurodiputat.

Des de Lleida, la número dos de la formació, Laura Borràs, ha dit que “volen silenciar” la veu de Puigdemont.

De JxSí a JxC

Per altra banda, en el míting a Lleida, Artur Mas ha apuntat que no es pot vèncer el bloc constitucionalista ni “en repressió” ni “en absència de diàleg”, però sí a les urnes: “Els podem guanyar, i els guanyarem, a la votació, que és la nostra força i és el que sabem fer”.

Finalment, el qui va ser número quatre de la llista de JxSí s’ha dirigit als votants de la coalició del 2015 per reclamar-los que ara votin JxC, la candidatura que -assegura- que més hi recorda, pel que fa a la unitat de l’independentisme: “Recordeu que JxC és el que més s’assembla al vot que va donar la primera majoria absoluta a favor de la independència d’aquest país. Que se’n recordi tothom!”, ha conclòs.

Borràs i el CDR

Abans de començar l’acte, una desena d’activistes del CDR ha reclamat que l’executiu de Quim Torra apliqui el mandat de l’1-O, desplegant una pancarta que deia “El poble mana, el govern obeeix. Obeir o dimitir”, a l’entrada del recinte.

Borràs s’hi ha apropat i ha parlat amb els activistes, que li han reclamat la implementació de la república: “No patiu, que jo no oblido l’1-O, i anem a Madrid a recordar-ho”, els ha assegurat la candidata.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]