La història electoral mostra que no es vota igual a Barcelona en unes eleccions que en unes altres, però el cert és que mai abans no hi havia hagut unes generals tan a prop d’unes municipals. Què s’hi juguen els candidats a l’alcaldia aquest diumenge? La resposta es pot llegir en el grau d’implicació que han tingut en la campanya de les generals. Uns s’hi han abocat al màxim, mentre que altres han intentat esquivar-la.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Colau, tàndem amb Asens

Colau Iglesias Pisarello

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), s’ha implicat fins al punt que la seva imatge surt en els cartells de campanya al costat de Jaume Asens. Colau s’ha deixat veure en els grans actes dels comuns amb Asens, Gerardo Pisarello i Pablo Iglesias. En Comú Podem va guanyar les generals del 2015 i 2016- No fer-ho ara, com apunten les enquestes, o un mal resultat, pot influir en la campanya del 26-M.

Maragall i Collboni, pendents del 28-A

Ernest Maragall ERC

La presència d’Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) en la campanya de les generals ha estat de les més notòries. Collboni va rebre l’aval de Pedro Sánchez en el míting central d’aquest dijous. Maragall no només ha fet actes a Barcelona sinó també en altres ciutats de Catalunya. Als dos partits els somriuen les enquestes per al 28-A, i tant republicans com socialistes no amaguen que un bon resultat a les generals pot ser decisiu per a les municipals a Barcelona.

Sanchez Collboni Iceta

Artadi i Valls, centrats en les municipals

Elsa Artadi (JxC) s’ha deixat veure al costat de la número dos al Congrés, Laura Borràs, en diversos actes de campanya. Artadi ha aprofitat les generals per fer forat per a les municipals, però des de la formació remarquen que són dues campanyes diferents. Les enquestes no donen bones perspectives per a JxC el 28-A. Per això, assenyalen que l’endemà volen posar el comptador a zero rumb al 26-M.

Borràs Artadi

En el cas de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs), ha esquivat la presència en actes de Ciutadans, el principal partit que li dona suport. De fet, fins aquest dijous no ha assistit al míting d’Albert Rivera i Inés Arrimadas a Barcelona. Malgrat la distància, l’entorn de Valls destaca la “bona sintonia” amb la candidata, però afirma que l’alcaldable s’ha volgut centrar només en el 26-M.

Valls Arrimadas

Bou, l’enigma del PP

Josep Bou (PP) ha aprofitat la campanya de les generals per fotografiar-se en més d’una ocasió al costat de la candidata al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i guanyar notorietat. Els sondejos indiquen una caiguda del PP a les generals. Els resultats a Barcelona poden ser determinants en les municipals per esvair l’enigma que envolta el PP: tindrà representació a l’Ajuntament?

Cayetana Bou

La CUP s’ho mira des de la distància

Com que no es presenta a les eleccions generals, la CUP ha aprofitat aquests 15 dies de campanya per centrar-se exclusivament en les municipals. La candidata, Anna Saliente, deixarà passar el 28-A per centrar el debat en Barcelona.