Els familiars dels líders independentistes empresonats i l’Associació Catalana dels Drets Civils han presentat un informe sobre les vulneracions de drets humans que, denuncien, ha patit Catalunya des del setembre del 2017. L’informe l’ha elaborat l’advocat Jordi Palou-Loverdas i es titula España-Catalunya, más de diez años de conflicto político, más de un año de violaciones de derechos humanos y de prepresión.

Segons Palou-Loverdas, l’informe repassa cas per cas els “centenars” de violacions de drets com el de la participació política, el de reunió, el de la llibertat, entre d’altres. S’ha escrit en castellà però aviat es traduirà a l’anglès perquè l’objectiu és que arribi a institucions i observadors internacionals “per posar-los en context” el judici contra el referèndum de l’1-O.

Sospiten de la visita de Sánchez a Europa

Al costat de Palou-Loverdas, els familiars d’alguns presos independentistes han qüestionat la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, al Consell Europeu i el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) aquest dijous. La germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, ha dit que “ens genera certa inquietud” que Sánchez vagi a Europa “per reivindicar la política de drets humans d’Espanya”.

En aquest sentit, l’advocat Palou-Loverdas també ha alertat que “des del punt de vista jurídic és un tan insòlit” que visiti el TEDH quan, ha assegurat, “serà el tribunal que haurà d’acabar jutjant si s’han produït violacions de drets humans”.