Carina Mejías (Cs), Jaume Collboni (PSC) i Alberto Fernández Díaz (PP) han criticat que l’Ajuntament de Barcelona aculli aquest diumenge un acte amb alcaldes de tot Catalunya per demanar “respecte als drets i llibertats” i exigir “un judici just i imparcial” als polítics i líders independentistes. L’acte l’organitza el consistori en coordinació amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, i vol ser “un acte transversal del món local” a les portes del judici de procés.

La líder municipal de Cs ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, que desconvoqui l’acte i l’ha acusat de fer servir l’Ajuntament “de forma impròpia, irresponsable i il·legítima”. Carina Mejías ha assegurat que el sistema judicial espanyol “és plenament garantista” i ha acusat Colau de voler pressionar la justícia. Mejías ha dit que si l’alcaldessa vol defensar els drets i les llibertats hauria de condemnar els “atacs a seus judicials”.

PSC i PP acusen Colau de polititzar les festes de Santa Eulàlia

Alberto Fernández ha lamentat que l’acte coincideixi, aquest diumenge, amb diverses activitats de les Festes de Santa Eulàlia que es faran a la plaça de Sant Jaume, com ara la diada castellera o els balls de gegants i l’Àliga de la ciutat. “Colau posa l’Ajuntament al servei de l’independentisme i polititza les Festes de Santa Eulàlia”, ha sentenciat. El líder municipal del PP ha dit que, pels independentistes, “un judici just vol dir impunitat per aquells que han infringit lleis i desobeït tribunals”.

En una piulada a Twitter, el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha dit que l’alcaldessa “torna a obrir les portes de l’Ajuntament a l’independentistme”. Per Collboni, Colau converteix Santa Eulàlia en “les festes dels alcaldes independentistes”, li recorda que “la ciutat és de tots” i li exigeix que rectifiqui.