Després d’anys de prohibició, Barcelona dona ara la benvinguda a jugar a pilota als espais públics de la ciutat. Per això l’Ajuntament retirarà tots els cartells que prohibeixen la pilota a parcs i places, i els substituirà per d’altres que animin els infants a “jugar amb actitud de respecte”.

Ho ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha defensat “donar la volta a una manera de planificar la ciutat” que, fins ara, “criminalitzava el joc a l’espai públic”. Sanz ha dit que ja fa un any que s’estan retirant de forma progressiva els cartells de prohibició de jugar a la pilota i que ara caldrà treballar per garantir que sigui compatible “amb el descans veïnal i amb la convivència en l’espai urbà”.

Quatre parcs infantils nous

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, que marca el full de ruta sobre com haurà de ser la ciutat des del punt de vista de jocs infantils fins a l’any 2030. L’Ajuntament potenciarà el joc al carrer amb talls de trànsit específics i es transformaran els patis escolars per incloure-hi més propostes lúdiques, entre d’altres.

Jocs infantils Parc de la Pegaso

A més, el pla inclou la creació de quatre àrees de joc infantil, amb estructures més modernes perquè la canalla hi jugui. Es faran als Jardins de la Indústria (l’Eixample), al Parc Central (Nou Barris) a l’avinguda Meridiana (Sant Martí) i al Parc de La Pegaso (Sant Andreu), i s’estrenaran la primavera d’aquest any. La primera àrea infantil estrenada del Pla del joc és la de la plaça del Sol, a Gràcia.

Jocs infantils Parc Central Nou Barris