Detall de la façana del Tribunal Suprem

La defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha presentat dos escrits al Tribunal Suprem per demanar, d’una banda, que el judici, previst per al 12 de febrer, se suspengui i es donin tres setmanes més de temps. De l’altra, el lletrat denuncia la prohibició d’accedir als seus ordinadors des que estan a la presó de Soto del Real, on els van traslladar divendres.

Pel que fa la primera de les peticions, Pina explica que encara no han rebut “íntegrament” totes les proves anticipades que el tribunal va admetre en la interlocutòria d’admissió de proves i testimonis. Per això, sol·licita un termini de tres setmanes per poder estudiar-les per a la vista oral. Una petició que també ha fet la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde.

En l’altre escrit, Jordi Pina també demana a la sala que deixi en llibertat els seus clients per “garantir l’efectiu exercici del dret de defensa dels acusats”. Denuncia que des que han arribat a la presó de Soto del Real no han tingut accés als seus ordinadors, comprats mentre estaven al Centre Penitenciari de Lledoners i traslladats dins la mateixa furgoneta de la Guàrdia Civil que els va portar a Madrid. En aquest sentit, la defensa esgrimeix que “compleixen amb totes les mesures de seguretat que la legislació penitenciària exigeix”.

Pel lletrat, tot plegat suposa un “evident i ja efectiva vulneració del seu dret de defensa i del seu dret fonamental a la igualtat davant la llei”, ja que recorda que la Sala no ha traslladat les actuacions a les parts en paper, sinó només en format digital. Aquests dos escrits se sumen a l’altre text que va presentar aquest dilluns el lletrat per denunciar “humiliacions” en el trasllat a Madrid.