La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha presentat aquest dimarts els primers noms de la llista per a les eleccions municipals 2023. Parera ha descrit la candidatura com “una llista atípica” perquè inclou exmilitants de partits com ara Unió, Cs, el PP o el PSC, i gent de la societat civil. En els primers llocs hi figuren els regidors Marilén Barceló (número tres) i Óscar Benítez (número cinc), així com consellers de districte.

Parera ja va anunciar la setmana passada el número dos, que ocuparà el secretari general de Valents, Albert Guivernau. En el quatre hi ha Joan Castelló, que va ser durant anys cap de premsa del PP a l’Ajuntament de Barcelona i que ha estat conseller de Valents a les Corts. La candidata ha assegurat que és “una llista pensada per governar, no per salvar cap partit ni per jubilar-nos”. Els primers noms de la llista són aquests:

  1. Eva Parera
  2. Albert Guivernau
  3. Marilén Barceló
  4. Joan Castelló
  5. Óscar Benítez
  6. Paula Añó
  7. Yeray Mellado
  8. Miguel Martínez
  9. Anna Garcia
  10. Ignacia de Pano

“Hem vingut a governar”

Eva Parera ha reiterat que si Valents és decisiu per triar alcaldia voldrà entrar al govern municipal. La candidata ha assegurat que ni Ada Colau (BComú) ni Ernest Maragall (ERC) volen governar amb Valents i a la resta de caps de llista els ha advertit que faran valdre els regidors per aplicar “un programa de mínims”. “No donarem els vots perquè tot continuï igual”, ha sentenciat.

La candidata ha reivindicat Valents com “el partit de les empreses i els autònoms” i ha assegurat que la llista no té “professionals de la política”. També ha lamentat que PP i Cs no hagin acceptat una candidatura conjunta com va proposar diverses vegades.