xavier trias
Foto: Blanca Blay

(EUROPA PRESS) El candidat de Junts a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, l’exalcalde Xavier Trias, ha defensat la seva capacitat de pactar tant amb el PSC com amb ERC per governar després del 28-M: “El pacte que faci, sigui amb el PSC o ERC, serà un bon pacte, perquè serà un pacte per transformar la ciutat“.

En el marc d’una ronda d’entrevistes d’Europa Press als candidats per Barcelona, ha dit que, si guanyen les eleccions els alcaldables Jaume Collboni (PSC) o Ernest Maragall (ERC), els farà alcaldes, però ell també formula la pregunta al revés. “Jo explico la meva veritat. I dic: el que no veig és que n’expliqueu la vostra”, apunta.

Trias deixarà l’acte de regidor si no governa Barcelona

L’exalcalde es reivindica com una candidatura que es contraposa a la de l’alcaldessa, Ada Colau (BComú). Així, ha mantingut que deixarà l’acta de regidor si no aconsegueix la vara d’alcalde: “Em presento per ser alcalde. Tinc 76 anys i no té cap sentit que jo em quedi aquí un munt d’anys aguantant una cadira per ser regidor. Me n’aniré a casa a jubilar-me”.

Quant a Colau, Trias prioritza canviar la manera d’actuar des del consistori perquè creu que l’alcaldessa “juga al contraatac” i que això cansa la gent, que vol que se l’escolti, ha argumentat. El que va liderar la capital catalana del 2011 al 2015 afirma que la seva estratègia és “millorar la ciutat d’ara” i, malgrat que està content que molta gent el recordi bé com a exalcalde, diu que aquesta és una nova etapa en la qual caldrà fer coses diferents respecte a la seva anterior a l’alcaldia.

El pacte amb el PDeCat, després de Setmana Santa

L’exalcalde de CiU ha fixat els dies posteriors a Setmana Santa la data per presentar el seu pacte definitiu amb el PDeCat per concórrer junts a la capital catalana, que assegura que “està tancat” amb acord en tots els punts.

No obstant això, ha insistit que la configuració de la llista electoral no passarà per l’acord, sinó que ell reivindica la seva “potestat” per escollir tots els integrants, entre els quals ja figuren els exregidors Neus Munté i Jordi Martí i l’exconsellera Victòria Alsina, com a segona, tercer i quarta respectivament.

La papereta de Junts anirà amb la cara de Trias

La papereta de Junts per a les eleccions municipals del 28 de maig a Barcelona mostrarà un logotip amb la cara del candidat Xavier Trias i sense les sigles del partit. Així ho han indicat a l’agència EFE fonts de JxCat. La direcció del partit va donar carta blanca a Trias per formar equip i dissenyar una campanya que intentarà marcar distàncies amb les consignes de “confrontació” que propugna Junts, tot buscant un espai de moderació a l’estil del que ocupava l’antiga Convergència.

Aquest perfil propi de la llista de Trias es portarà també al disseny gràfic de les paperetes, en què el mateix nom de la candidatura no serà Junts, sinó Trias per Barcelona-CM, i el logotip que apareixerà també amagarà les sigles del partit i només mostrarà la cara de l’alcaldable.