Ja està definit el punt exacte des d’on es farà lencesa de llums de Nadal 2022 a Barcelona. Tal com va avançar betevé, serà el 24 de novembre des de Nou Barris i aquest dimarts l’Ajuntament ha detallat que l’acte es farà a la plaça Major del districte, a la Guineueta. Començarà a les 18 h amb l’espectacle ‘Anys llum‘, de la productora La Brutal, amb direcció de David Selvas, i comptarà amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval.

Un cop acabi l’espectacle, es farà l’encesa oficial dels llums, a les 18.35 h, per donar la benvinguda al Nadal a Barcelona.

Com serà l’encesa dels llums de Nadal 2022?

El muntatge que s’ha dissenyat, en clau d’humor, tindrà músics en directe i projeccions de gran format. Segons ha detallat el consistori, el guió, de Sergi Pompermayer, “convida a viatjar a través del temps i de la nostra relació amb la llum”, des del descobriment del foc fins a l’arribada de l’electricitat. El repartiment està format per David Olivares, Teresa Vallicrosa, Marc Gómez, Mireia Piferrer, Patricia Paisal, Marc Pociello, Albert Mora i Laia Alsina.

A banda de l’espectacle, també s’estrenarà en directe la cançó de Nadal d’aquest any: ‘Barcelona és un regal’, del duet Ginestà.

Un 31 % d’estalvi de consum elèctric

Una de les novetats d’aquest any és que els llums de Nadal s’apagaran abans i es reduiran 42 hores de l’enllumenat per estalviar energia. Això vol dir que es passarà de les 259 hores de llum d’anys anteriors a 217, un 16 % menys. A més, la majoria dels llums seran LED. Tot plegat suposarà un estalvi del 31 % del consum energètic.

De diumenge a dijous, els llums estaran encesos de 17.30 a 22 h i els divendres i dissabtes s’apagaran a les 23 h. Les nits del 31 de desembre i 5 de gener, l’horari s’allargarà fins a la 1 h. El primer dia, el 24 de novembre, estaran encesos fins a les 24 h.

Una atenció especial als carrers afectats per obres

En total aquest any s’invertiran 2,3 milions d’euros en l’enllumenat nadalenc. L’Ajuntament ha explicat que aquest any, la campanya d’il·luminació incidirà especialment en aquells punts de la ciutat que estiguin afectats per obres de llarga durada. Per exemple, als carrers adjacents a la via Laietana —Sant Pere Més Baix i Sant Pere Més Alt—, el carrer del Consell de Cent —entre Viladomat i Aribau—, el de Rocafort —entre l’avinguda de Josep Tarradelles i l’avinguda de Roma—, el carrer de Girona, el de Villarroel i la ronda de Sant Antoni.

Segons ha detallat el consistori, la il·luminació de la plaça de Catalunya, el carrer d’Aragó i la Gran Via serà la mateixa que es va estrenar l’any passat i que està dissenyada per l’Estudi Antoni Arola.

També es finançarà el 100 % dels llums de la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel i la via Laietana, amb un import de més de 74.000 euros. El pressupost per als mercats municipals és de prop de 80 mil euros.

Finançament per als eixos comercials

Pel que fa als eixos comercials per tercer any es poden acollir a les ajudes per il·luminar els carrers. El consistori subvenciona un 75 % del cost i, la resta, l’han d’assumir les botigues. A més, hi ha 17 eixos de la ciutat que han escollit una nova modalitat que els ha ofert l’Ajuntament: l’administració és qui contracta directament la instal·lació i els comerços paguen la seva part quan s’acabi de col·locar.

El 25 de novembre torna el Barcelona Christmas Tour

Just l’endemà de l’encesa oficial de les llums començarà una nova edició del Barcelona Christmas Tour, un recorregut en Bus Turístic per veure els llums instal·lats a la ciutat. Fins al 31 de desembre hi haurà sortides des de la plaça de Catalunya cada dia de la setmanal a les 18 h i a les 20 h. El dia de Nadal no hi haurà servei i els dies 24 i 31 de desembre només es farà el viatge de les 18 h. Les entrades ja es poden comprar per internet. El preu és de 15 euros per als adults i de 10 per als nens i nenes d’entre quatre i 12 anys.

Notícies del Nadal 2022