encesa llums nadal 2022 barcelona

Aquest dimarts s’ha fet públic com serà l’acte d’encesa dels llums de Nadal 2022 a Barcelona. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha afirmat que l’encesa “serà el preludi d’un gran Nadal”. Collboni ha comparegut al costat del director de l’espectacle, David Selvas, de la productora La Brutal, per donar totes les novetats sobre l’acte per engegar la il·luminació del Nadal a Barcelona, que es farà el 24 de novembre a la plaça major de Nou Barris.

El primer tinent d’alcalde ha afirmat que aquest serà el Nadal del “retorn a la normalitat” i afirma que l’equip de govern ha escollit Nou Barris, com a “icona” de la descentralització de la festa. Enguany hi haurà 104 km de carrers il·luminats a la ciutat. Collboni s’ha mostrat convençut que “la campanya de Nadal serà bona” i ha assegurat que totes les previsions van en aquesta línia.

El primer tinent d’alcalde ha destacat que la il·luminació és important per al petit comerç. “Els carrers il·luminats, al final, fomenten el consum. A Amazon no li cal il·luminar els carrers, en canvi al comerç de proximitat, si”, ha assegurat.

Novetats d’aquest 2022

Una de les novetats pel que fa als llums de Nadal 2022 a Barcelona és que s’apagaran una hora abans que els anys anteriors per estalviar electricitat, tenint en compte el context de crisi actual. Això vol dir, per tant, que s’apagaran a les 22 h (i no a les 23 h, com ha estat habitual) excepte el 31 de desembre i el 5 de gener, quan estaran encesos fins a la 1 h.

Cal recordar que la il·luminació s’engega a les 17.30 h. Dit d’una altra manera: la il·luminació romandrà encesa cada dia durant quatre hores i mitja.

42 hores menys de llum per estalviar energia

L’Ajuntament de Barcelona, els comerciants i els restauradors han acordat apagar la il·luminació nadalenca una hora abans cada dia per estalviar electricitat en el context de la crisi energètica per la guerra a Ucraïna. Així, els llums s’encendran a les 17.30 h i s’apagaran a les 22 h, i no a les 23 h com passava en anys anteriors.

Pel que fa als caps de setmana, l’horari s’avançarà també una hora, fins a les 23 h. Les nits especials (les del 31 de desembre i el 5 de gener), els llums estaran encesos fins a la 1 h. En total, segons ha explicat l’Ajuntament a través d’un comunicat, la mesura permetrà estalviar energia durant 42 hores.

Notícies del Nadal 2022