El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha defensat que els republicans es presentin en solitari a les eleccions municipals del 2019 per evitar una batalla entre partidaris i contraris a la independència. “No regalarem al senyor Valls una campanya entre unionisme i independentisme”, ha sentenciat Maragall, que ha afegit: “Seria una manca de respecte a aquesta ciutat i als seus ciutadans”.

En una conferència col·loqui a la Llotja de Mar, l’alcaldable d’ERC ha dit que en unes eleccions municipals en què es tracta de parlar de Barcelona, li costa d’entendre la necessitat d’una llista unitària. Maragall ha assegurat que quan els partits independentistes van separats obtenen més vots que quan van junts. “Ens concentrarem a ser la primera força”, ha explicat el candidat, que ha defensat buscar “la unitat d’acció” després de les eleccions “des de Barcelona i per Barcelona”.

Ernest Maragall, que va ser proclamat candidat d’ERC dissabte, ha evitat concretar, però, quins pactes postelectorals farà perquè encara no se saben tots els candidats. “Ens presentarem amb un projecte explícitament progressista i republicà”, ha explicat Maragall, que ha dit que buscaran coincidències en aquest àmbit i també en “temes de país” i que “poden coincidir o no”. El candidat a batlle d’ERC ha dit que Barcelona es mereix “un govern potent i estable” que no estigui pendent de pactes puntuals.