Ernest Maragall ha assegurat que aquestes eleccions municipals 2019 “no he vingut a pactar amb Colau, he vingut a substituir-la”. D’aquesta manera ha respost a la número dos de JxC, Elsa Artadi, que ha criticat la possibilitat que el republicà pacti amb l’alcaldessa i cap de llista de BComú, Ada Colau, després del 26-M.

En paral·lel, l’alcaldable d’ERC també ha respost a les crítiques de la mateixa Colau, que ha demanat concentrar el vot progressista. En aquest sentit, Maragall s’ha erigit per “liderar l’Ajuntament” amb “ambició i per representar la majoria progressista de la ciutat”. Maragall també ha carregat contra el “no projecte acreditat de Colau” i ha assegurat que “el nostre és un projecte inequívocament republicà”.

Trobada amb el jovent de Gràcia

Maragall ho ha dit des de la plaça del Sol, a Gràcia, en un acte organitzat pel Jovent Republicà de Barcelona. Ha explicat les propostes sobre joventut davant de centenars de joves que, com passa habitualment, s’asseuen al centre de la plaça.

Ernest Maragall amb joves plaça Sol

Maragall ha defensat que “fan falta més joves” i ha ha reblat que la imatge d’ells asseguts a la plaça del Sol “és el pa nostre de cada dia, afortunadament”. A això, una persona del públic de l’acte d’ERC hi ha respost: “Perquè no vius aquí, Ernest”. Tot i així, Maragall ha acabat el la seva intervenció demanant que “mantinguem l’espai públic, respectem-lo i netegem-lo”.