Ernest Maragall ha arrencat el segon dia de campanya de les eleccions municipals 2019 des del Parc de Joan Miró. Ho ha fet amb un míting en què han participat membres de les candidatures municipals d’ERC de tot Catalunya d’origen divers. En són un total de 270, mentre que l’any 2015 en van ser vuit.

Davant d’ells, Maragall s’ha conjurat per crear un pla integral contra l’odi i activar un circuit integral d’acollida, acomodació i accés a la Ciutadania per integrar les persones arribades a Barcelona. Algunes de les mesures concretes tenen a veure amb l’educació per aturar l’abandonament escolar: “Si fem això, estarem guanyant la batalla de l’odi, la xenofòbia i el racisme”.

L’alcaldable també s’ha compromès davant de la senadora electa Anna Surra perquè Barcelona lideri “una xarxa de ciutats europees per lluitar contra les lleis d’estrangeria”. De fet, Maragall ha apostat per eixamplar la base republicana amb els nouvinguts a Catalunya: “La república hem de ser tots”.

Maragall s’atreveix a fer uns tocs

Abans de l’acte, Ernest Maragall s’ha animat i ha jugat a futbol, en el partit organitzat per ERC entre l’equip format per membres de la campanya republicana i un equip de joves d’origen divers (del Centre Social Darna, al Raval). L’alcaldable s’ha atrevit a fer alguns tocs amb la pilota i l’equip rival ha relaxat la línia de defensa. Ara bé, en l’única aproximació a porteria que ha fet, Margall no ha pogut marcar gol. Sí que s’ha volgut guanyar la premsa passant-los la pilota.

Maragall juga a futbol