Ada Colau i Pablo Iglesias han rebut aquest dissabte un bany de masses a Nou Barris. Els comuns han fet un dels principals actes de campanya en què han demanat unificar el vot d’esquerres. La candidata de BComú ha demanat concentrar el vot progressista per revalidar l’alcaldia: “Vull liderar el proper govern progressista i continuar sent l’alcaldessa i, per aconseguir això, necessitem concentrar el vot progressista“.

Pablo Iglesias també s’ha dirigit als votants d’esquerres. “Aquells que a les eleccions generals vau votar ERC o PSC, sabeu que l’única garantia de fer polítiques d’esquerres i de defensar les majories socials és que Colau continuï sent l’alcaldessa“. El secretari general de Podem s’ha mostrat orgullós de tenir “una alcaldessa de referència, que ha convertit el ‘sí que es pot’ en una política de govern“.

Crítiques a Maragall i Collboni

La candidata de BComú ha carregat contra els candidats d’ERC i PSC pels possibles pactes que defensen a l’Ajuntament. Al republicà Ernest Maragall li ha recriminat que pacti “amb la dreta catalana” a la Generalitat, i al socialista Jaume Collboni li ha retret que es vulgui entendre amb Manuel Valls. “Quo vadis PSC?”, s’ha preguntat Colau, que ha afegit: “A Collboni li dic: amb Rivera no, i amb Valls tampoc”.

Ada Colau ha animat els assistents a mobilitzar-se per revalidar la victòria de BComú a les municipals. La candidata a la reelecció ha dit que no acceptarà lliçons dels “responsables de la bombolla immobiliària” però sí “de la gent”. I ha demanat: “si no complim, vosaltres ens fareu fora”. Colau ha defensat que Barcelona té “ànima progressista” i ha afirmat que no permetrà que la dreta torni al govern municipal.

Nou Barris, un districte en disputa

No és casual que Barcelona en Comú hagi escollit Nou Barris per fer un dels actes principals de campanya. En aquest districte, els comuns es disputen l’hegemonia amb el PSC, que a les generals del 28-A va guanyar amb el 31 % dels vots per davant d’En Comú Podem (19 %). En canvi, a les eleccions municipals del 2015, Colau va arrasar a Nou Barris (33 %) i va desbancar els socialistes (16 %).