La mort de l’històric dirigent del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha marcat la primera jornada de la campanya de les eleccions municipals del 2019. Aquest fet ha provocat la cancel·lació dels actes del PSC, entre els quals l’assistència de Jaume Collboni al debat de les municipals organitzat per betevé i la FAVB. El debat s’havia de fer aquest divendres al vespre i, finalment, s’ha ajornat. Amb tota probabilitat, es farà diumenge.

El PSC també ha suspès un dels mítings principals de la campanya, que preveia la participació del president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la ministra en funcions Meritxell Batet. A canvi, ha celebrat un acte d’homenatge a Rubalcaba amb Jaume Collboni i Miquel Iceta. Al matí, Collboni ha proposat la construcció de 35 escoles bressol noves.

També ha suspès l’agenda del dia Manuel Valls. El candidat de BCN Canvi – Cs havia de fer un acte de carrer amb la líder de Cs i número 41 de la llista a Barcelona, Inés Arrimadas, però l’ha substituït per una declaració breu en relació amb la mort de Rubalcaba. De la mateixa manera, BComú ha suspès un acte aquest divendres a la tarda sobre economia amb candidats a les municipals i les europees. Al matí Ada Colau ha explicat una de les seves propostes destacades: cobrir la ronda del Litoral per fer-hi habitatge assequible.

Elsa Artadi (JxC), per la seva banda, ha mantingut l’agenda però ha llançat un missatge de suport a la família de Rubalcaba. Al matí, Ernest Maragall (ERC) ha visitat els presos a Soto del Real al matí i Josep Bou (PP) ha proposat ampliar els agents de la Guàrdia Urbana en 1.000 efectius. A la CUP,  Anna Saliente ha carregat contra el model turístic i d’habitatge actual de la ciutat.

I, avui, què fan els candidats a Barcelona?

  • Ada Colau (Barcelona en Comú)

Ada Colau estarà acompanyada aquest dissabte pel líder de Podemos, Pablo Iglesias, que vindrà a fer campanya en el segon dia de la cursa per les eleccions.

  • Elsa Artadi (Junts per Catalunya)

Elsa Artadi farà una passejada pel barri del Raval, a la Fira de Sant Ponç, just un dia després que s’hi hagi passejat Josep Bou, el candidat del PP.

  • Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Ciutadans)

Manuel Valls visitarà el Carmel al matí i després farà una visita a un mercat medieval, just un dia després de cancel·lar l’acte amb Inés Arrimadas a Barcelona.

  • Ernest Maragall (Esquerra Republicana de Catalunya)

Ernest Maragall assistirà a un partit de futbol al Parc de Joan Miró amb el número 16 de la llista, M’hamed Abdelouahed.

  • Jaume Collboni (Partit dels Socialistes de Catalunya)

Jaume Collboni té previst ser un dels primers a firmar el llibre de condolences per a Alfredo Pérez Rubalcaba.

  • Josep Bou (Partit Popular)

El candidat del PP, Josep Bou, farà un acte a la caserna del Bruc.

  • Anna Saliente (CUP Capgirem Barcelona)

I la CUP, amb Anna Saliente, preveu fer un dels actes grossos de campanya a la plaça del Taxi, amb Marc Cerdà, Maria Rovira, que ha estat regidora a l’Ajuntament, i Cesc Roca.