La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha proposat solucions per resoldre el problema de l’habitatge a Barcelona. Ha dit que “cal expropiar els pisos buits en mans dels grans tenidors”. I fer-ho, ha afegit, “sense donar explicacions”. “El rescat bancari és suficient argument”, ha reblat. A l’acte d’obertura de campanya de la CUP a la plaça del Taxi del barri de Navas, Saliente ha assegurat que “és imprescindible regular el preu del lloguer a la ciutat perquè no superi el 20 % dels ingressos de la unitat familiar”.

Contra la construcció de noves terminals de creuers

El número quatre de la candidatura, Marc Cerdà, ha posat l’accent del seu discurs en el turisme i la contaminació. Ha recordat que el darrer mandat hi va haver un increment de 300.000 creueristes, un fet “insostenible”. Per això, la CUP s’oposa a la construcció de dues noves terminals de creurers, “que permetrien arribar “als 4,4 milions de creueristes”. Cerdà ha preguntat als comuns i a ERC si “mantindran l’acord per la construcció de les terminals o si rectificaran i es posaran al costat de les veïnes”.

Élite Taxi, amb els cupaires

El taxista Tito Álvarez, del sindicat Élite Taxi, ha donat suport a la CUP en aquest acte d’obertura de campanya. Ha fet broma assegurant que “cada dia hi ha menys taxistes del PP i que escoltin la COPE” i ha agraït als cupaires el seu suport durant les vagues de taxistes contra Uber i Cabify, unes empreses ha dit que “paguen un sou de merda i volen que el conductor sigui un robot”. També ha defensat el dret a decidir: “Vaig votar que no l’1 d’octubre però vull decidir i no vull que uns polítics pagats per multinacionals em treguin aquest dret”.