La mort de l’exdirigent del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha sacsejat la campanya electoral de les eleccions municipals.

Alfredo Pérez Rubalcaba

El PSC ha suspès tots els actes de campanya fins que es dugui a terme l’enterrament. El candidat socialista, Jaume Collboni, ha expressat a Twitter la seva tristor per la pèrdua “d’un company honest i coherent”.

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha cancel·lat l’acte de campanya previst per a aquest divendres a la tarda. Ha convocat els mitjans, però, per valorar-ne la figura. Considera que va ser “un home d’estat i un gran socialista”.

 

Ernest Maragall, el candidat d’ERC, també ha reaccionat a la mort de Rubalcaba. En un tuit ha assegurat sentir-se “impressionat” per la mort “d’un home d’estat, brillant i tenaç”.

Els comuns, per la seva banda, també han decidit suspendre l’acte programat aquest divendres a la tarda a la plaça de Font i Sagué, “com a mostra de condol per la mort de Rubalcaba i en suport del PSC i del PSOE”. Es tractava d’un acte de campanya de les eleccions europees amb el candidat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun.

El candidat del PP, Josep Bou, ha expressat el seu condol a la família i amics de Rubalcaba, al qual ha qualificat “com un dels polítics més importants del socialisme i la història moderna d’Espanya”.

Elsa Artadi, candidata de Junts per Catalunya, ha expressat el seu condol a la família de Rubalcaba en un contacte amb la premsa aquest divendres a la tarda al davant de la Ciutat de la Justícia. També ha reaccionat el candidat de la formació a les europees, Carles Puigdemont, en una piulada.

Arran li dedica un “fins mai més”

En l’àmbit cupaire qui ha reaccionat a la mort de Rubalcaba ha estat l’organització juvenil Arran. Ho ha fet a Twitter, vinculant-lo amb els GAL i acompanyant la piulada amb una fotografia de cap per avall.