Dues persones que repartien propaganda de Junts per Catalunya (JxC) han resultat ferides, aquest migdia, per l’impacte d’uns balins. Els fets han passat a la cruïlla de l’avinguda Diagonal i el carrer de Llull, a Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, mentre els ferits repartien els fulls de mà en una carpa informativa del partit, en el marc de la campanya de les eleccions municipals. Segons ha informat JxC, les dues persones afectades han patit hematomes per l’impacte dels projectils.

Al lloc dels fets s’hi ha desplaçat inicialment la Guàrdia Urbana, i després els Mossos d’Esquadra n’ha assumit la investigació. Fonts policials informen que “ja hi va haver un cas similar fa uns mesos” en el mateix punt, perquè un tirador ja va disparar contra diverses persones. Així, una de les hipòtesis amb què treballa el cos policial és que aquest incident no tindria una relació directe amb JxC. La formació ha descartat presentar una denúncia perquè, segons han explicat, l’incident ja ha estat adjuntat a la investigació, oberta prèviament als fets d’aquest dissabte.

La número dos de la candidatura, Elsa Artadi, ha afegit via Twitter que els dos ferits “estan bé” i ha aprofitat per agrair als Mossos “l’assistència ràpida”.

Reaccions d’altres candidats

L’incident no ha passat desapercebut per a altres candidats que competeixen en aquests comicis. Així, s’hi ha referit l’alcaldessa Ada Colau, i cap de cartell de Barcelona en Comú (BComú) en una altra pilada a la xarxa social. Colau ho ha qualificat “d’atac cobard i inacceptable“. Amb tot, ha afegit que “ningú més sigui atacat ni intimidat per les seves idees”.

També s’hi ha pronunciat el cap de llista de Barcelona pel Canvi – Cs, Manuel Valls, que ha desitjat que “els ferits es recuperin aviat” i que a la ciutat “tots puguin fer campanya amb normalitat“.

Un altre dels que hi ha dit la seva ha estat l’alcaldable del Partit dels Socialistes (PSC), Jaume Collboni, que ha enviat “suport i escalf” als ferits, i ha demanat que “els Mossos identifiquin i detinguin ràpidament a l’agressor”.

També ha reaccionat l’alcaldable d’Esquerra Republicana (ERC), Ernest Maragall, que ha descrit com una “manifestació d’odi”, diu, “d’una gravetat extrema“.