La campanya de les eleccions municipals 2019 segueix el seu curs, amb les propostes programàtiques que fan els candidats de cara al 26-M. Ara bé, la número dos de JxC, Elsa Artadi, ha encetat una polèmica per haver criticat l’edat de l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall (76 anys).

En una entrevista a la ràdio en francès Equinox, Artadi ha dit que “és una obvietat” el fet que Maragall “treballa a l’Ajuntament des del 1965”. I ha afegit: “No és que jo no hagués nascut, és que els meus pares no estaven ni casats el 65”. A més a més, la número dos de JxC ha assegurat que “ell deu ser conscient de les seves limitacions i potser no arriba a tot”.

Maragall: “Tinc energia per ser alcalde”

Des d’un acte amb el jovent republicà, Ernest Maragall ha respost a Artadi: “A manca d’arguments i de propostes, s’intenta situar en el terreny de la desqualificació personal”. L’alcaldable d’ERC ha assegurat que està en condicions de seguir la cursa del 26-M: “Tinc energia per ser alcalde de Barcelona? Crec que sí”.

El candidat també ha demanat que se’l jutgi i critiqui “en funció del que faig i el projecte”, i ha afegit que es veu “amb cor de contestar amb avantatge en capacitat, implicació i dedicació personal”. A més, Maragall també ha instat a no basar la campanya de les municipals en desqualificacions personals, sinó en contrastar els projectes polítics.

Colau: “La gent gran té moltíssim a aportar”

L’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, ha lamentat les declaracions d’Artadi i s’ha alineat amb Maragall. “L’edat no ha de ser mai un factor discriminatori”, ha dit. I ha afegit que “la gent gran té moltíssim a aportar a la societat en tots els àmbits, també la política”.

Ara bé, Colau s’ha mostrat partidària “que hi hagi rotació a la política professional” i ha criticat que “Maragall fa 40 anys que s’hi dedica”. La candidata dels comuns ha reblat: “Crec que és bo tenir altres feines”.