El candidat d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha iniciat aquest dijous la campanya electoral del 10-N carregant contra el PSOE i ha fet una crida a derrotar-lo per obligar els socialistes a dialogar amb l’independentisme: “Quan tens algú a davant que no té principis, si perd i és dèbil, seu i parla“, ha defensat el republicà en referència al candidat a la presidència del PSOE, Pedro Sánchez, en l’acte d’inici de campanya de les eleccions generals del 2019 al Sant Andreu Teatre. Rufián ha assegurat que el diàleg, la paraula i la política només seran possibles si s’aconsegueix vèncer els socialistes.

Rufián també ha dit aquest dijous que el partit de Sánchez, si pot, escollirà pactar una “gran coalició” amb el PP i Cs i ha erigit ERC com l’únic “obstacle” per evitar-ho. Aquest pacte, ha argumentat el candidat, suposaria una “regressió de drets civils, socials i nacionals” per a Catalunya i l’estat. Ha afegit que votar ERC és una “emergència social, civil i nacional”.

El cap de llista per Barcelona ha fet una crida als demòcrates a votar per la sentència de l’1-O, l’empresonament dels joves d’Altsasu i els cops de porra policials de les últimes setmanes, entre altres fets dels quals ha acusat l’Estat espanyol: “Contra la seva venjança, la nostra victòria”.

Esquerra vol revalidar la victòria

En l’acte d’obertura també hi ha participat el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, que ha reivindicat que Esquerra surt en aquesta campanya a repetir la victòria de les generals del 28 d’abril: “Qui fracassarà a Catalunya el 10-N és Pedro Sánchez. Perquè ERC tornarem a guanyar les eleccions. L’independentisme tornarà a guanyar les eleccions”.

També hi ha intervingut el president del Parlament, Roger Torrent, que ha assegurat que no hi ha cap diferència entre el PSOE i el PP, i ha apel·lat a una victòria de l’independentisme com la millor resposta a la sentència del Tribunal Suprem: “Tenim l’obligació, més que mai, de guanyar aquestes eleccions”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]