Actuació d'un lladre multireincident detingut pels Mossos d'Esquadra
Font: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat de nou robatoris violents des d’una motocicleta sostreta. L’home assaltava les víctimes mentre eren al carrer, els robava bosses de mà i telèfons mòbils, i després fugia amb el vehicle. Segons la policia catalana, la majoria de robatoris es produïen als districtes de Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. El suposat atracador multireincident ha ingressat a presó preventiva després de passar a disposició judicial.

La detenció s’ha produït després que la policia catalana hagi detectat, durant l’estiu, diversos robatoris violents comesos amb el mateix “modus operandi”. L’home s’apropava a les dones amb una motocicleta que havia sostret prèviament i les assaltava per sorpresa quan estaven caminant pel carrer o a punt d’entrar a casa. Aleshores els feia una estrebada per robar-los les seves pertinences. Després, l’atracador fugia amb el vehicle a tota velocitat, fet que li permetia marxar amb facilitat i dificultava la seva identificació. En un dels assalts, el detingut va arribar a arrossegar la víctima durant uns metres i li va causar diverses lesions.

La col·laboració ciutadana, clau per a la detenció

La col·laboració ciutadana i les diverses gestions fetes pels agents va permetre identificar una de les motos sostretes amb la qual cometia el robatori. La policia també tenia la descripció de l’autor dels fets. Amb aquesta informació es va localitzar primer el vehicle sostret. Després, els Mossos d’Esquadra van detenir el 20 d’agost el suposat lladre que encaixava amb la descripció que n’havien fet algunes víctimes i testimonis.

Un cop detingut per agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella, la policia ha comprovat que el detingut era també l’autor dels cinc robatoris violents que s’estaven investigant a la comissaria de Sants.