El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, afirma que la posició de Junts per Catalunya respecte al pressupost municipal és “estranya”. “Costa entendre en aquests moments JxC. Costa saber on estan”, ha dit, després que el partit d’Elsa Artadi ha votat a favor del tràmit inicial de les ordenances fiscals, però en contra del pressupost. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Martí ha retret que JxC defensi “un discurs de contenció de la despesa” quan la proposta de pressupost a la Generalitat és més expansiva. “És contradictori”, ha afegit el regidor.

Per això, Martí ha dit que ERC és actualment el soci prioritari per aprovar els comptes. “Són els que han mostrat més interès”, ha destacat el regidor, després de l’abstenció dels republicans en el primer tràmit dels comptes. El regidor assegura que les negociacions per al pressupost estan sent “intenses”, però que “van avançant”. Per això, el govern municipal es mostra optimista que els comptes municipals quedin aprovats al ple del desembre. “Treballem amb la idea de menjar els torrons el 20 de desembre amb el pressupost aprovat”, ha dit el regidor.

Jordi Martí també creu que un govern entre el PSOE i Unides Podem a Espanya pot ser un impuls per aconseguir acords amplis entre els grups municipals. Creu que aquest nou escenari polític a l’Estat obrirà un “espai de major conciliació” i de “diàleg real” entre els partits. “El pacte immediat l’endemà de les eleccions generals del 10 de novembre ha obert una etapa que ens hauria de ser útil”, ha afegit.

Reclama mesures urgents a la Generalitat per a l’habitatge

Martí també s’ha mostrat esperançador amb els acords i compromisos presos en la reunió bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat. Una de les qüestions prioritàries, ha dit, ha estat la de l’habitatge. El consistori ha demanat més inversió per part del govern català per donar resposta, per exemple, al col·lapse a la Mesa d’Emergència. “Ha dit que s’ho estudiaran. No ha estat una resposta gaire concreta”, ha reconegut. Jordi Martí també ha apostat per demanar una regulació dels lloguers al nou Govern d’Espanya.