Ernest Maragall ple ERC

Esquerra Republicana s’abstindrà en la votació inicial del pressupost municipal per al 2020, que es debatrà aquest dimecres a la tarda en una Comissió d’Economia extraordinària. L’abstenció d’ERC facilitarà al govern de comuns i PSC la tramitació dels comptes, que es volen tenir aprovats definitivament abans que acabi l’any. En un comunicat, els republicans lamenten la “falta d’ambició” del pressupost, però justifiquen el vot “per responsabilitat”.

comunicat ERC pressupost

Al comunicat, el grup que lidera Ernest Maragall diu que la votació “precipitada” en comissió els obliga a prendre “una decisió prematura” i critiquen que no se’ls ha fet arribar tota la informació. Per això, demanen que la proposta inicial que es votarà es treballi “de forma urgent i amb tota la concreció exigible” per incloure propostes contra la desigualtat social i el xoc climàtic, entre d’altres.

“Aquest gest no és cap xec en blanc”, apunta el comunicat d’Esquerra, que demana al govern municipal debatre el pressupost “amb el rigor que no ha aplicat fins ara”. De fet, els republicans qüestionen “el fons i les formes” del govern, però descarten bloquejar la tramitació del pressupost “per responsabilitat amb la ciutat”.

La resta de l’oposició, en contra

En el debat en comissió, la resta de grups de l’oposició hi votarà en contra, si no hi ha sorpreses. Aquest dimecres, Junts per Catalunya ja ha anunciat el “no” al pressupost perquè no hi ha hagut negociació amb el govern. S’espera que Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi també rebutgin els comptes, com ja van fer amb les ordenances fiscals.