L’alcaldessa, Ada Colau, ha carregat contra el Tribunal Suprem per la sentència que manté la concessió de l’aigua a Agbar a l’àrea metropolitana de Barcelona i ha insinuat que l’empresa ha influït en la decisió. “Agbar es jugava 1.000 milions d’euros de negoci”, ha dit Colau en una entrevista a RAC1 en què ha denunciat “un mal funcionament” de la cúpula judicial, el qual ha qualificat de “feudalisme”.

Colau ha explicat que Agbar té un conveni amb el Consell General del Poder Judicial per fer formació als jutges en matèria d’aigua. També ha assenyalat que la causa va canviar de sala tres vegades al Suprem fins que se’n va fer càrrec la mateixa que va sentenciar sobre l’impost de les hipoteques, que va generar controvèrsia. “No és normal”, ha valorat.

Tot i això, l’alcaldessa ha dit que no renuncia a municipalitzar la gestió de l’aigua a Barcelona. “Seguirem treballant per fer-ho possible”, ha dit Colau, que ha admès que “avui és més difícil que ahir per la sentència” del Suprem. Ha apuntat que seguiran exercint la part pública que tenen dins l’empresa mixta metropolitana per abaixar preus i no descarta recórrer a la via administrativa per municipalitzar el servei.

Ada Colau

“No seré ministra”

En l’entrevista, Ada Colau ha descartat ser ministra en el govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem que s’està negociant. L’alcaldessa ha dit que “seria bo” un ministre català i ha demanat paciència perquè les converses “discretes” culminin. També ha afegit que la prioritat no és que els comuns ocupin el Ministeri de l’Habitatge sinó que es regulin els lloguers.

Vol pressupostos a tot arreu

L’alcaldessa ha explicat que les converses dels comuns amb el govern català avancen per negociar el pressupost de la Generalitat del 2020. Malgrat admetre discrepàncies amb l’executiu i, en especial, amb el president Quim Torra, ha dit que “per responsabilitat” cal que s’aprovin els comptes a la Generalitat, a l’Ajuntament i a l’Estat perquè “les administracions funcionin”.