El primer secretari del PSC nega que el partit vulgui “canviar el model” d’immersió lingüística a Catalunya. Els socialistes catalans debatran aquesta qüestió en un congrés que tindrà lloc al desembre. Miquel Iceta ha etzibat a les veus crítiques que tenen un “problema de comprensió lectora” amb la ponència sobre la llengua del programa d’aquesta trobada.

Per Iceta, la proposta és millorar el sistema educatiu actual i “flexibilitzar” el model lingüístic per tal que els alumnes acabin l’escolarització lingüística amb un domini perfecte del català, castellà i l‘anglès. “Hi haurà zones que necessitaran reforçament del català, altres que poden necessitar el castellà, i totes, l’anglès”, ha afirmat Iceta.

La proposta dels socialistes, diu, és que siguin els professors els que detectin aquestes especificitats de cada territori i que no es faci “des d’una dogmàtica partidista. Entenc que hi hagi partits que renunciïn a millorar l’escola que tenim, però nosaltres no, volem una escola d’excel·lència”, ha afirmat.

La Generalitat mantindrà la immersió

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès ha afirmat aquest dissabte que el govern de la Generalitat es compromet a mantenir la immersió lingüística a les escoles, perquè el català és una eina de cohesió social. Per això, titlla d'”error ” la proposta del PSC i li demana que no abandoni “els grans consensos de país“.