Laura Masvidal, la parella de l’alcaldable de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipalsJoaquim Forn, ha intervingut aquest dimecres en un acte del partit a Nou Barris, i ho ha fet una hora després de l’entrevista de Forn des de la presó de Soto del Real a ElNacional.cat. Ha dit: “Avui estic molt enfadada“, en referència a haver vist i escoltat Forn en una intervenció “que ha estat un impacte” perquè, ha afegit, “hem tingut moltes dificultats tècniques”.

Ha dit que “no és garantia de cap dret” oferir com “una concessió el fet que ens deixin escoltar-lo“. En aquest sentit, Masvidal ha apel·lat a “rebel·lar-nos” perquè, ha recordat, “hi ha gent bona i honesta a la presó”, i la manera de dur a terme aquesta rebel·lió “és votant-los”. Així, ha afegit: “La gent que ha de votar, que pensi a qui se silencia i per què”.

Masvidal compara Marchena amb Tejero

Laura Masvidal ha apujat més el to quan ha parlat del judici al procés que es duu a terme al Tribunal Suprem, i ha acabat per comparar el magistrat Manuel Marchena amb Antonio Tejero, cara visible del cop d’estat del 23-F: “Del ‘se sienten, coño’ al ‘no me replique’ només hi ha una pistola” de diferència, ha etzibat. I ho ha fet després d’haver recordat que “hi ha moltes persones que ens diuen que no parlem dels jutges, per si pot ser perjudicial”, però aquest dimecres, ha dit Masvidal, “i tant que ho faré”.

El veto a Iceta, un “acte d’orgull”

En el mateix acte, la número dos de Joaquim Forn, Elsa Artadi, ha reivindicat, en la línia de Laura Masvidal, la “rebel·lió de l’Aleix Sarri”, que va abandonar aquest dimarts el debat sobre les eleccions europees organitzat per Televisió de Catalunya perquè, segons Artadi, “es volia fer veure que tot era normal, i no ho és”. I ha qualificat el gest “d’acte d’orgull i de dignitat”, el mateix “orgull i dignitat” amb què, aquest dijous, “votarem no a Iceta” perquè, ha desgranat, “no oblidem l’1-O, no oblidem la repressió, no oblidem la presó i l’exili, no oblidem el 155“.

De fet, Artadi ha explicat que “fa 15 dies hi havia unes eleccions convocades al Senat” i el PSC, ha recordat, “no va presentar Iceta com a candidat“. En aquest sentit, s’ha preguntat: “Qui és Pedro Sánchez per saltar-se la separació de poders i dir al Parlament de Catalunya el que ha de fer?”. I ha insistit en el no perquè “no tenim por” de les conseqüències.