L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat a la Generalitat una “rectificació immediata” després de rebre una notificació en què li anuncia que retallarà un 30 % la seva aportació al Consorci d’Habitatge de Barcelona. Colau ha qualificat de “vergonya injustificable” la decisió de l’executiu de Quim Torra i ha recordat que l’Ajuntament ja aporta el 60% del pressupost d’habitatge i la Generalitat, el 40%.

El govern municipal calcula que la retallada és per un valor de 2,9 milions d’euros. L’anunci arriba menys de dos mesos després de la trobada que van tenir Colau i el president de la Generalitat, en què les dues administracions es van comprometre a augmentar l’aportació al Consorci de l’Habitatge. La retallada no té a veure, però, amb aquest acord ja que es tracta d’una partida diferent.

El Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó Isern, va fer arribar una carta al gerent del Consorci de l’Habitatge, Javier Burón en què l’insta “atenent a l’objectiu d’estabilitat pressupostària i als principis de responsabilitat, austeritat i lleialtat institucional” a fer un ajust en el pressupost de despeses per un import de 2.893.525,70 €.

Javier Burón li va respondre també per carta que l’ajust que li reclama és inviable per les dates en què estem i li explica que els diners es corresponen amb inversions ja compromeses. Burón li detalla que els diners són per pagar nòmines, subvencions i ajudes i que la quantitat que es podria ajustar són 30.000 €.

 

Economia estudia evitar la retallada, segons Territori

(ACN) En resposta a Colau, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha afirmat que la seva intenció és mantenir l’aportació i que ja va demanar a Economia poder mantenir l’aportació de nou milions d’euros al Consorci de l’Habitatge de Barcelona prevista per al 2018.

La instrucció del Departament d’Economia ordena el tancament de caixa per poder complir amb l’objectiu de dèficit, però alhora també preveu algunes excepcions, per exemple en l’àmbit de salut. Territori va reclamar que tant el consorci com l’Agència d’Habitatge poguessin acollir-se a aquesta excepcionalitat, i ara ambdós departaments treballen per solucionar aquesta qüestió, segons han explicat a l’ACN fonts de Territori.

Les mateixes fonts afegeixen que un cop van rebre la instrucció d’Economia, la van enviar a totes les empreses on hi participen, inclòs el consorci. Ara bé, insisteixen que en paral·lel van iniciar les gestions per evitar la retallada de l’aportació. La voluntat, diuen, és complir amb els compromisos econòmics adquirits.