reunio Renfe Generalitat sobre Rodalies

La Generalitat i Renfe ha acordat elaborar un contracte de servei per marcar quins són els estàndards de qualitat que l’empresa ferroviària ha de prestar a la ciutadania. Feia un any i quatre mesos que la comissió mixta no es reunia.

En la trobada, la Generalitat i Renfe han pactat reunir-se tres vegades l’any i han coincidit a destacar el clima de col·laboració entre totes dues parts, que han definit aquest moment com “l’inici d’una nova etapa per treballar en la millora del servei”. Les dues parta també han parlat del vandalisme a les infraestructures ferroviàries, que tenen un cost anual de 6 milions d’euros.

El 2013 ja es va elaborar un contracte de servei entre Renfe i la Generalitat però l’Estat no el va validar mai i ja ha quedat desfasat. Les dues institucions s’han fixat en el contracte que s’ha establert entre la Generalitat i Ferrocarrils Catalans i el que està elaborant Renfe amb el govern espanyol.

Isaías Táboas, president de Renfe, ha explicat que al llarg del 2019 es posaran a treballar per definir les obligacions que Renfe tindrà pel que fa “els estàndards de qualitat que els ciutadans mereixen i que la Generalitat ens exigirà. Ens hem de comprometre a complir-los i sinó tindrem penalització”.

Reclamen inversions a l’Adif

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, ha explicat que ha reclamat a Adif inversions pendents en infraestructures, i que provoquen incidències al servei.