La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per conservar la cinquantena de cases que queden al Turó de la Font de la Guatlla. Estan afectades per un Pla Especial de Reforma Interior (PERI) des de l’any 1976. Ara s’havia d’executar la tercera fase per convertir l’espai en una zona verda i construir un vial que connectés amb el Poble Espanyol però la pressió veïnal i el treball del consistori han permès aturar aquest projecte.

Una desafectació diferent

La manera de desafectar els habitatges és una novetat a la ciutat. Segons el document aprovat, tant en el cas de nova construcció o de gran rehabilitació tots els immobles existents es qualificaran com a habitatge protegit. Mentre no es donin aquests supòsits, els habitatges mantindran el règim actual i els propietaris podran disposar lliurement de la seva propietat. D’aquesta manera, segons el conseller tècnic del districte, Xavi Farré, “es protegeix els veïns de l’especulació i dels processos de gentrificació que hi pugui haver”.

Més de 500 metres quadrats d’equipaments

La modificació del pla general metropolità (MPGM) també preveu fer 15 habitatges protegits de nova construcció i dos equipaments municipals, un gràcies a la desafectació de la Masia de Can Cervera. A més, es faran millores en l’accessibilitat i l’habitabilitat de la zona. Una actuació que ha estat molt ben rebuda pel veïnat que assegura que durant els anys d’afectació l’Ajuntament només ha fet petites intervencions.

En espera de l’aprovació definitiva

Un cop aprovada l’MPGM s’obre un procés d’al·legacions. Està previst que l’aprovació definitiva es faci al ple municipal que se celebrarà a principis d’any.