debat tv3 eleccions 2019

L’únic debat electoral dels candidats catalans a les eleccions generals 2019 és aquest dimarts, 5 de novembre. Hi haurà fins a vuit candidats a les eleccions del 10-N, que duran a debat les seves propostes en aquests comicis generals, després del 28 d’abril.

Els candidats al 10-N que s’interpel·laran aquesta nit durant dues hores seran Gabriel Rufián (ERC), José Zaragoza (PSC) —en substitució de Meritxell Batet, que es troba absent de la campanya per prescripció mèdica—, Jaume Asens (En Comú Podem), Laura Borràs (Junts per Catalunya), Inés Arrimadas (Ciutadans), Cayetana Álvarez de Toledo (PP), Ignacio Garriga (Vox) i Mireia Vehí (CUP).

Es tracta del debat televisiu amb més formacions polítiques presents. Per primera vegada, i després dels resultats del 28 d’abril, Vox hi tindrà veu així com també la CUP. La resta de candidats ja es van veure les cares fa poc més de mig any per a les eleccions del 28 d’abril. Inicialment, estava previst que aquest dimarts hi haguessin fins a cinc dones al debat i dos homes, però al final en seran quatre per la substitució de la candidata socialista pel seu número dos.

Debat electoral post-sentència, visita del rei i mobilitzacions

Aleshores, per a les eleccions generals del 28 d’abril, el debat es va centrar, sobretot, en el dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya, temàtiques que van generar més enfrontaments entre els candidats. Aquesta vegada, el debat electoral arriba després de la sentència del procés, les múltiples protestes al carrer i la visita del rei aquest mateix dilluns.

Manifestació via Laietana

El debat electoral, que es podrà seguir a partir de les 22 h a TV3, arriba també l’endemà del debat dels candidats espanyols al Congrés, en el qual la situació política de Catalunya va tenir un protagonisme clar. El debat serà moderat pel periodista i director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis.

El debat del 28-A, amb candidats a la presó i el groc en els vestits

El debat de les eleccions generals 2019 celebrat a l’abril també va ser diferent al que hi haurà aquest dimarts a la nit, ja que va comptar amb números dos de les llistes de les formacions independentistes, perquè els candidats eren a presó. Ara, però, i després de ser condemnats en la sentència del procés, han estat inhabilitats i han hagut de sortir de les llistes electorals.

En aquella ocasió el color groc també va tenir un paper destacat, ja que, tant la candidata del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, com Laura Borràs, aleshores número dos de Junts per Catalunya, van assistir-hi vestides de groc.

Els candidats per Barcelona al debat de TV3

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]