La número dos del PP a les eleccions generals del 2019 per Barcelona, María de los Llanos de Luna, ha criticat que el conseller Miquel Buch responsabilitzi els convidats als Premis Princesa de Girona de l’escridassada. “El que fa és emparar la violència”, ha dit la popular en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. La candidata ha afirmat que Interior havia de garantir la seguretat al carrer davant d’actes “d’assetjament, fustigació i violència” davant del Palau de Congressos de Catalunya.

Sobre les mobilitzacions per rebutjar la sentència del procés, Llanos de Luna ha explicat que el president català, Quim Torra, està “animant [els manifestants] perquè agredeixin” i lamenta que la Generalitat demani investigar l’actuació dels Mossos d’Esquadra. “Per què és dubtosa?”, s’ha preguntat la candidata, que opina que els agents de la policia catalana estan sent “perseguits” pel govern català. Llanos de Luna ha afegit que la policia catalana no pot estar sota ordres d’un president que “talla carreteres”.

Sobre l’acampada a la plaça de la Universitat, permesa per la Junta Electoral, la popular ha dit que causa “autèntics problemes de mobilitat” a la ciutat i demana a la Guàrdia Urbana que l’aixequi per tornar a la “normalitat democràtica”.

“Treure Sánchez de La Moncloa és treure Torra de la Generalitat”

María de los Llanos de Luna ha criticat que Pedro Sánchez pugui arribar a pactar amb els partits independentistes, “aquells que volen destruir Espanya”. “Treure Sánchez de La Moncloa és treure Torra de la Generalitat”, ha dit la candidata. La número dos del PP defineix el seu partit com l’única “alternativa constitucional” i el situa al centre dins de l’eix ideològic. “Si no, no hi hauria un partit d’ultradreta”, ha apuntat.

Sobre els resultats de les eleccions generals del 28 d’abril passat, quan van aconseguir només un diputat a Catalunya, Llanos de Luna ha fet autocrítica. Citant paraules del líder Pablo Casado, creu que al partit li va mancar “certa moderació” en el discurs però celebra que la formació mantingui “la contundència i la fermesa en l’aplicació de la llei”.