Els socialistes asseguren que tipificar la celebració de referèndums al Codi penal és una mesura “d’elemental prudència” per evitar que es torni a repetir l’1-O. El cap de llista del PSC al Senat en aquestes eleccions del 10-N, Manuel Cruz, ho ha dit des d’un acte a Tortosa en què ha advertit que els independentistes ja han dit que ho volen repetir: “Les persones que van incórrer en això estan dient que ho tornaran a fer”, ha apuntat.

Cruz ha criticat que l’independentisme només parli de la sentència mentre que sempre reclamen la via política per resoldre el conflicte: “M’agradaria saber quina és la proposta de diàleg que fa l’indpendentisme. El PSOE la fa des de fa mesos i la continua fent”, ha dit.

L’extradició de Carles Puigdemont

Sobre l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont, el candidat al Senat ha aclarit que el Govern espanyol s’ha fet càrrec d’activar els mecanismes legals necessaris, però que no és pas una “intromissió en el poder judicial”, ja que és obvi, ha dit, que l’executiu no pot fer l’extradició. Qüestionat sobre la pregunta irònica de Puigdemont en què deia al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, si pensava segrestar-lo, Cruz s’ha limitat a assenyalar l’enginy de l’expresident de la Generalitat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]