(ACN) La líder dels comuns i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat els partits independentistes de “cometre els mateixos errors” que la dreta espanyola quan confonen “el govern de l’Estat i Espanya”. Segons la líder dels comuns, aquestes acusacions són similars a les dretes espanyoles “quan parlaven de Catalunya com una terra de terroristes”. Colau creu que l’error és entendre els dos territoris “com un tot”, descuidant que “Espanya és plural i diversa”, igual que Catalunya. D’altra banda, l’alcaldessa també ha qualificat la convocatòria d’eleccions com una “grandíssima irresponsabilitat” de Pedro Sánchez, perquè “ja havíem votat”.

En un acte de campanya per a les eleccions generals a Girona d’En Comú Podem, Colau també ha proposat abandonar la “política de trinxeres” per apostar per una política de “diàleg”. En aquesta mateixa línia, la candidata al Congrés per Girona, Laura López, també ha demanat fer propostes “en positiu”.

Ada Colau també ha centrat les mirades en les previsions favorables per a ERC. L’alcaldessa de Barcelona ha avisat que cal que “la política sigui útil” i, per això, creu que “Unides Podem serà l’únic partit” amb les “aliances a l’Estat per determinar un govern progressista”. “El resultat d’En Comú Podem serà més decisiu per al futur de Catalunya que el d’ERC”, ha reblat l’alcaldessa.

Lluch aposta per l’indult dels presos

Per la seva banda, la candidata al Senat d’En Comú Podem ha recordat que la seva formació és l’única que pot “pressionar per l’indult” dels presos independentistes. Lluch creu que amb el seu alliberament es recuperarà “la normalitat del país” i ha afirmat que “ara mateix no estem en igualtat de condicions”.

Les eleccions, una “grandíssima irresponsabilitat”

Ada Colau també ha qualificat la convocatòria d’eleccions com una “grandíssima irresponsabilitat” per part de Pedro Sánchez. La batllessa de Barcelona ha afirmat que “ja havíem votat” però el líder del PSOE es va veure “confiat” amb els resultats d'”unes enquestes que no preveien la reacció a la sentència” de l’1-O.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]