Queden pocs dies per a les eleccions generals. Per això ens fixem en com avancen les enquestes per al 10-N. La campanya de les eleccions del 10 de novembre va començar l’1 de novembre i és una campanya electoral atípica. Per la proximitat que tenen amb la convocatòria anterior, el 28 d’abril, s’ha decidit escurçar-la a la meitat.

 

Segons l’últim baròmetre del CIS, del mes d’octubre, el PSOE aconseguiria ampliar l’avantatge amb el PP i trauria entre 133 i 150 diputats en front dels 74-81 que obtindrien els populars. Unides Podem estaria entre 37 i 35 diputats i Más País entre 3 i 4. Amb aquests resultats, la suma de socialistes més els comuns podria arribar a la majoria. El partit que tindria una davallada més forta seria Ciutadans que podria quedar-se entre 27 i 35 diputats. En clau catalana, Esquerra podria pujar a 16 o 18 diputats, Junts per Catalunya tindria entre 6 i 7 i la CUP entraria al Congrés amb un o dos diputats.

Cada pocs dies es publiquen enquestes de les eleccions generals abans de les votacions del 10 de novembre. Consulta aquí l’evolució del percentatge que s’endurà cada candidatura a les eleccions generals del 10 de novembre.

També incloem la previsió de diputats i diputades que traurà cada partit de les enquestes que afegeixen aquesta dada. Els resultats es podran comparar amb els resultats obtinguts en les eleccions del 28 d’abril.

*En el cas de l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del setembre s’ha de tenir en compte que es va fer abans de saber-se que hi hauria eleccions anticipades.