El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha anunciat que els populars votaran en contra del Pla d’usos de l’Eixample en el ple extraordinari que es farà aquest divendres a l’Ajuntament. Sirera considera que la limitació per obrir restaurants, discoteques i supermercats petits que fixa el pla “atura Barcelona i nosaltres volem tot el contrari”. La regulació per a l’Eixample va caure de l’últim ple per falta de suports, però per ara tampoc els té garantits.

Daniel Sirera s’ha mostrat partidari d’una regulació que faci compatible l’obertura de negocis, el descans veïnal i la creació de llocs de treball. “Apostem per una llibertat ordenada, no volem la barra lliure, però tampoc la restricció total”, ha afirmat el candidat del PP a les eleccions municipals del 2023. Per Sirera, “les terrasses no molesten tant com diu l’Ajuntament” i creu que generen ocupació i seguretat als barris.

Amb aquest pla, Ada Colau tanca finestres i oportunitats a la gent que vol generar ocupació i aportar llum i seguretat als barris”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Valents també dirà no

Per la seva banda, el grup de Valents que lidera Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat també el vot en contra al Pla d’usos de l’Eixample. En un comunicat, Parera considera que la regulació suposa “un impediment per obrir negocis i genera desigualtats”. També creu que “neix d’un projecte sense sentit, la superilla de l’Eixample” i que cal centrar els esforços a revertir-la perquè “serà un autèntic desastre per al districte”.