llista Anna Grau eleccions municipals 2023 Barcelona Ciutadans

Ja hi ha data per a les primàries que Ciutadans ha de fer de cara a les eleccions municipals 2023 i escollir candidat o candidata per Barcelona. El comitè executiu ha convocat les votacions per als dies 15 i 16 de febrer. Els afiliats votaran telemàticament.

Prèviament, entre els dies 4 i 6 de febrer, els militants podran presentar la seva candidatura a les primàries. De moment, només la diputada Anna Grau ha fet un pas endavant i és, per ara, l’única aspirant.

Una candidatura nova sorgida arran de la crisi al grup municipal

Fins a l’octubre, Luz Guilarte, l’aleshores presidenta del Grup Municipal de Cs, s’havia erigit com a candidata per a les municipals del maig. Una forta crisi que es va visibilitzar amb l’autonomenament del número dos, Paco Sierra, com a cap del grup, va desembocar en la dimissió de la regidora i candidata.

El grup municipal de Barcelona, amb dues regidores incorporades els últims mesos, han tingut un conflicte públic amb el partit, que ha acabat amb l’expulsió de Sierra. Malgrat això, els tres regidors de Barcelona continuen sent de Ciutadans. El grup municipal sempre s’ha mostrat partidari de celebrar primàries per triar candidata.