El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals del 2019, Jaume Asens, ha apel·lat els votants d’ERC “decebuts” amb el partit de Gabriel Rufián. El cap de llista dels comuns ha reivindicat la seva candidatura com el “vot útil” dels republicans. “Sentim parlar massa de república i massa poc de republicanisme”, ha dit durant un acte de campanya a Tarragona. Asens ha afirmat que ECP defensa el “republicanisme efectiu i no de gestió”, com creu que és el d’Esquerra.

Asens creu que ERC ha abandonat part del republicanisme que defensa. Li sembla “poc republicà” apujar les taxes universitàries o ser “al ‘top ten'” en barracons i llistes d’espera. El candidat dels comuns ha demanat als votants que quan es preguntin “quines són la seva pàtria i la seva bandera” vagin a una escola o hospitals públics perquè la pàtria, ha dit, es defensa “defensant els serveis públics”.

Al llarg de la campanya electoral, els comuns s’han mostrat crítics tant amb el PSOE com amb ERC, tal com van fer en l’acte central a les Cotxeres de Sants.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]