El candidat d’ERC a les eleccions generals del 2019, Gabriel Rufián, ha acusat el candidat del PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, d’haver “trencat i rebentat la separació de poders, inherent a qualsevol democràcia, amenaçant d’utilitzar la fiscalia en contra de la dissidència política catalana”. En un míting a Flix, a la Ribera d’Ebre, Rufián li ha demanat que deixi de fer el ridícul i li ha etzibat: “Pedro, ningú com tu es mereix tant ser derrotat a Catalunya aquest 10-N”. 

Davant unes 500 persones, el candidat d’Esquerra també s’ha referit a les crítiques rebudes des d’altres formacions independentistes. En aquest sentit ha dit que Esquerra no ha d’acceptar “cap lliçó de ningú, ni de republicanisme, ni d’esquerres ni d’independentisme”, i ha reivindicat la història “impol·luta” de la seva formació.

Torrent diu que Sánchez és “pitjor” que Rajoy

En el mateix acte, el president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que Sánchez és “pitjor” que l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy. Ha dit que “se li ha escapat de les mans la campanya” per la seva “obsessió” amb la gran coalició amb el PP. Torrent ha dit que el 10-N els ciutadans han de triar entre la gran coalició o ERC: “No podem permetre que a Catalunya guanyi el PSOE. Aquest diumenge ens hi juguem molt. El 10-N va de repressió o de democràcia; del règim del 78 o de república; de la gran coalició del PP, el PSOE i Cs o d’ERC”.

Els líders republicans han defensat la via del diàleg i la democràcia que proposa ERC i han enviat mostres de suport i condol a Carles Puigdemont per la mort del seu pare.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]