La defensa del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat aquest dimecres que, 16 dies després de la sentència del procés, el partit ha sabut que el Tribunal Suprem va deixar suspesa la pena d’inhabilitació del republicà, ja que està pendent de la qüestió prejudicial presentada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg. Basant-se en aquest fet, la defensa de Junqueras i ERC han fet dos moviments. D’una banda, han demanat a la Junta Electoral Central que rectifiqui i el restitueixi com a cap de la llista d’Esquerra per a les eleccions generals d’aquest diumenge, 10 de novembre. I de l’altra, el seu advocat ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Suprem en què li demana la llibertat provisional.

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit que aquest episodi “torna  ser un nou escàndol judicial” i “una nova mostra de l’arbitrariertat” de la justícia. Considera que tant la JEC com el Suprem n’han “tornat a fer” un “ús il”legítim” i reclama que els resultats dels comicis de diumenge restitueixin Junqueras. 

El seu lletrat, Andreu Van Den Eynde, considera que, de la mateixa manera que els magistrats van deixar sense efecte la inhabilitació pendents de Luxemburg, també hauria de suspendre el compliment de la pena de presó mentre aquest tribunal europeu no resol la qüestió prejudicial.

La JEC es pronunciarà divendres o diumenge

Segons ha avançat l’ACN, la Junta Electoral es pronunciarà divendres o el mateix diumenge, 10-N, sobre el recurs presentat per ERC. Sigui com sigui, la junta ha d’emetre un veredicte abans de la votació. A banda d’això, està previst que la setmana que ve Luxemburg resolgui la qüestió prejudicial del president d’Esquerra. En cas que estimi que Junqueras té immunitat com a eurodiputat, la pena de presó quedaria sense efecte.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]