El candidat d’Unides Podem a la presidència del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha acusat Pedro Sánchez (PSOE) de fer tot el possible per pactar amb el PP després de les eleccions generals del 2019. El líder del partit lila ha advertit el candidat socialista que la gent “no acceptarà canviar ‘Amb Rivera no’ per ‘Amb Casado sí'”. Iglesias creu que el president del Govern espanyol en funcions vol una “coalició tova” amb el PP en forma d’acord de legislatura o de cooperació.

En l’acte central de campanya celebrat al Centre Cívic Cotxeres de Sants, Iglesias ha recriminat al PSOE que hagi endurit el discurs en relació amb Catalunya per fer-la servir “com a excusa” per pactar amb la dreta. “Sánchez no és ximple: els està dient que Catalunya pot ser una excusa per governar junts“, ha alertat el candidat d’Unides Podem.

Aquesta ha estat la primera —i única— vegada que Iglesias ha visitat Barcelona aquesta campanya del 10-N. En una sala plena de militants i simpatitzants, el líder del partit lila ha animat els electors a votar Unides Podem per assegurar un “govern progressista” a Espanya.

Colau apel·la els votants socialistes “orfes”

Iglesias ha visitat Barcelona per donar suport a la candidatura de Jaume Asens, cap de llista d’En Comú Podem per Barcelona. Ho ha fet acompanyat de l’alcaldessa, Ada Colau, que tanca la llista dels comuns per al 10-N.

ECP ha centrat aquest acte central de campanya a criticar el PSOE i Esquerra Republicana. Les últimes enquestes prediuen que els comuns aconseguiran ser el tercer partit més votat a Catalunya, per darrere dels socialistes i els republicans. En la seva intervenció, Colau ha dit sentir-se “decebuda” amb el PSOE per “mirar a la dreta” i preferir pactar amb el PP i Cs. “Sánchez està deixant molta gent completament òrfena“, ha dit. Per això, ha apel·lat els votants socialistes que se senten decebuts amb el rumb que ha pres el PSOE els últims mesos: “Nosaltres no us fallarem”.

Colau també ha dit sentir-se “desconcertada” amb ERC, a qui acusa de defensar inicialment un “referèndum unilateral” a un de pactat, per després acabar facilitant la investidura de Pedro Sánchez “a canvi de res”. Per la seva banda, Jaume Asens ha dit que els comuns treballaran al Congrés per aconseguir la llibertat dels líders independentistes que són a la presó al més aviat possible. Tot i això, ha volgut deixar clar que el full de ruta independentista ha fracassat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]