El PP durà a la Junta Electoral les accions convocades pel Tsunami Democràtic de cara a la jornada de reflexió (dissabte, 9 de novembre). En concret, els populars presentaran quatre recursos (un per cada circumscripció catalana) per impedir la convocatòria. Ho ha anunciat la candidata del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, en la tradicional entrevista amb els candidats a l’Agència Catalana de Notícies.

Álvarez de Toledo ha justificat els recursos perquè considera que la crida del Tsunami Democràtic és “propaganda electoral per a la causa independentista”, ja que els concerts i activitats preparades “s’han plantejat com un desafiament” a la mateixa Junta Electoral. La candidata a les eleccions generals del 2019 també ha avisat que el Tsunami està “coquetejant a veure fins on pot arribar”.

El recurs, en mans de la Junta Electoral Central

Hores després que el PP hagi presentat el recurs a la Junta Electoral de Barcelona, el secretari de l’organisme ha decidit passar la pilota a la Junta Electoral Central. Argumenta que, en tractar-se d’una convocatòria a les quatre províncies catalanes, “la JEC és la competent perquè és una qüestió de caràcter general”. En el document emès, avisa que si la JEC no es considerés competent, sí que hauria d’unificar el criteri entre les juntes electorals de les quatre províncies.

“Amics” de Sánchez al Tsunami?

En paral·lel a la denúncia de les activitats a la Junta Electoral, la popular també ha qüestionat la relació entre el Govern espanyol i les persones que hi ha darrere del Tsunami Democràtic. De fet, Álvarez de Toledo s’ha referit així a la por que, diu, pot tenir Sánchez d’explicar els responsables de l’organització:

“Potser sí que sàpiga qui hi ha al darrere. Em sembla que no vol dir-ho públicament perquè, probablement, hi hagi darrere alguns amics, exsocis, futurs socis i socis presents.”

Sobre les filtracions del sumari de l’operació Judes, Álvarez de Toledo insta el fiscal i el jutge a cridar Quim Torra “a declarar com a imputat”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]