El candidat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha demanat la compareixença de Quim Torra després que les filtracions del sumari de l’operació Judes l’hagin relacionat amb un presumpte atrinxerament al Parlament, amb motiu de la sentència del procés. En el penúltim dia de la campanya de les eleccions generals 2019, Asens ha dit que Torra “hauria de donar explicacions” per respecte a la ciutadania, que “mereix saber si les informacions són certes o no”. A més, ha recordat que el seu grup ja ha demanat la dimissió de Quim Torra “en múltiples ocasions”.

40 adhesions a la Proposta pel desbloqueig

El cap de llista dels comuns ho ha dit des de la seu del partit, on ha presentat la Proposta pel desbloqueig —un document que inclou les propostes d’ECP per desencallar una solució política i dialogada entre Catalunya i l’Estat— i les primeres adhesions.

Segons Asens, el text ja disposa de 43 signatures de personalitats d’àmbits diversos. En aquest sentit destaquen l’exfiscal en cap de Catalunya José María Mena; l’eurodiputada Ska Keller, l’exconseller socialista Joan Manuel del Pozo, l’actriu Viky Peña, el sindicalista Joan Carles Gallego, el regidor Joan Subirats i el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo.

El candidat al Congrés dels Diputats ha insistit que una primera passa per a la solució del conflicte seria l’alliberament dels presos independentistes “per garantir el diàleg” i, després, la creació de dues taules de diàleg: una d’àmbit català i l’altra d’àmbit estatal. Asens ha reblat que es podrien posar en funcionament just després de les eleccions del 10-N.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]