En la recta final de la campanya de les eleccions generals del 2019, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha instat Pablo Casado (PP) a dir que no formarà un govern amb Vox a l’Estat. Des d’un acte a Barcelona i quan queden només tres dies per als comicis, Iceta ha reclamat a Casado que “abans d’anar a votar, descarti la possibilitat“, ja que “no li he sentit dir que no serà president amb els vots de Vox”.

Iceta, que ha avisat que no es tracta d’“un tema menor”, també ha alertat que en aquestes eleccions hi ha “un risc més gran” que la ultradreta tingui més suports i ha acusat tant el PP com Cs de “blanquejar” la formació d’Ignacio Garriga. Iceta ho ha dit en absència de la candidata socialista al Congrés, Meritxell Batet, que segueix de baixa per motius de salut.

Proposta per al Senat

Sí que ha participat a l’acte de campanya el president del Senat en funcions i candidat a la reelecció, Manuel Cruz. Precisament per això, el PSC ha presentat un manifest perquè Cruz es mantingui al càrrec. El text demana impulsar un nou pacte territorial des de la cambra alta “nascut d’un diàleg que enforteixi l’autogovern i el reconeixement, i els vincles i la unió de tots”.

El manifest té una seixantena de signants, entre els quals destaquen l’expresident de la Generalitat José Montilla, els exalcaldes de Barcelona Jordi Hereu i Joan Clos, l’historiador Joaquim Coll i el cantautor Joan Manuel Serrat. El PSC defensa Manuel Cruz com a “català federalista, promotor del diàleg entre catalans”.

Iceta demana explicacions a Torra

Iceta també ha criticat que el president de la Generalitat no hagi alçat la veu en referència a les informacions que el relacionen amb un dels CDR empresonat per l’operació Judes. “No pot ser que algú et vinculi amb activitats condemnables, sigui cert o fals, i no aixequis el dit per dir que això no és cert; o a dir que és cert i se’n fa responsable” ha dit el primer secretari del PSC.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]